Nyheter

Statusrapport for sjøisen i Arktis sommeren 2020: ny rekord for juli

Isutbredelsen i Arktis i juli 2020 er den laveste som er målt for denne måneden siden satellittobservasjonene startet for mer enn 40 år siden. Med en gjennomsnittsverdi på 8.1 millioner kvadratkilometer stjal juli 2020 rekorden fra juli 2012. De 10 årene med minst sjøis i Arktis for juli måned har alle funnet sted siden 2007.

Tags: 

Rask snøsmelting i nord

Etter en snørik vinter med snødybderekorder flere steder i landet, har mer enn halve Troms og Finnmark i løpet av de siste par ukene smeltet fri for snø.

Tags: 

Sommer i Arktis

Det går mot sommer i Arktis, og sjøisen er godt inne i sin årlige smelteperiode. Fra sin maksimale utbredelse i mars, som i år fant sted rundt 3. mars da isen dekket et areal på 15.2 millioner km2, vil det isdekte arealet bli mer enn halvert fram mot et minimum i september.

Tags: 

Fortsatt mye snø i Norge

Andel snødekt areal for Fastlands-Norge 28. mai 2020Vi nærmer oss juni, og 60% av Norge er fortsatt dekket av snø. Dette er betydelig mer enn hva som har vært vanlig for de seneste årene. I fjor på denne tiden var ca 30% av landet snødekt, mens den varme våren 2018 ga en snødekning på omtrent 10% i månedsskiftet mai/juni.

Tags: