Meteorologisk institutt overtar Ice Watch!

Icewatch Users

Ice Watch er et system som koordinerer, arkiverer og samler observasjoner av sjøis som er rapportert inn fra skip på den nordlige og sørlige halvkule. Vi tilbyr åpen kildekode for registrering og deling av maritime observasjoner av sjøis, isfjell, samt at vi støtter brukere som ønsker å samle inn data ved hjelp av dette systemet.

Siden 2012 har nettstedet til Ice Watch, ASSIST-programvaren og andre tjenester vært driftet og utviklet av Geographic Information Network of Alaska (GINA) ved Universitetet i Alaska Fairbanks. Etter mange års drift fra Alaska er det på tide at Ice Watch finner et nytt hjem. I løpet av (19. november) vil Ice Watch bli overført til Meteorologisk institutt. Fra og med i morgen (20. november) kan du finne Ice Watch på:

https://icewatch.met.no/

Som en del av denne overgangen bes alle eksisterende brukere om å registrere seg på nytt  for å fortsette å bruke det nye nettstedet. Du trenger bare å registrere deg hvis du ønsker å sende inn observasjoner eller motta oppdateringer. Alle observasjoner vil bli tilgjengelig for nedlastning fra nettstedet. 

På Meteorologisk institutt har vi en rekke planer om å videreutvikle Ice Watch-systemet, inkludert ASSIST og IceWatchApp. Vi jobber for tiden med Polar Citizen Science Collective for å utvikle en ny Citizen Science-app som skal gi et enkelt brukergrensesnitt for innsending av observasjoner. For oppdateringer om disse og andre fremtidige utviklinger, vennligst følg med på nyheter her på hjemmesiden og følg oss på sosiale medier:

@istjenesten (twitter)

@IceWatchASSIST (twitter / facebook)

Hvis du planlegger å ferdes i Arktis eller Antarktis og er interessert i å samle inn observasjoner, oppfordrer vi deg til å ta kontakt med oss for detaljer om hvordan du kan bli involvert. På samme måte vil vi gjerne høre fra deg hvis du bruker eller publiserer arbeid med Ice Watch-data, slik at vi kan følge med på hvordan dataene brukes.

Les mer om Ice Watch.