I dag kan det hende at noen produkter ikke er tilgjengelige på denne portalen på grunn av vedlikeholdsarbeid. Vi gjenoppretter de nyeste produktene så snart verkene er ferdige. Vi regner med at dette vil være rundt 14:00.

Denne webportalen gir tilgang til de nyeste produktene og informasjonen om sjøis, snø og permafrost - kryosfæren - fra Meteorologisk institutt.

Nyheter

2019 sjøis minimum - lite is, men ikke rekordlite

September er typisk den måneden i året hvor det er minst sjøis i Arktis. Samtidig, på den andre siden av kloden, er det rundt september at man finner mest sjøis i Antarktis. Men hvordan oppførte årets september-is seg i forhold til tidligere år?

Tags: 

Nest laveste augustnivå for sjøisutbredelse i Arktis siden 1979

 August 2019 hadde den nest laveste sjøisutbredelsen for Arktis av alle augustmåneder siden 1979.

Tags: 

Følg smeltesesongen i Arktis på cryo.met.no!

 Denne websiden viser daglige oppdaterte figurer over endringen i sjøis-utstrekningen i Arktis til slutten av den arktiske smeltesesongen 2019.

Tags: 

Rekordtidlig reduksjon i sjøisen utenfor Utqiagvik (Barrow), Alaska

Det foregår nå en rekordtidlig reduksjon i sjøisen utenfor Utqiagvik (Barrow) i Alaska. Mengden sjøis i havene utenfor byen er i juni 2019 på nivå med mengden i juli for the forrige rekordåret 2017. Sammenliknet med 1980-tallet ligger årets reduksjon av sjøis to måneder i forkant.

Tags: 

Første polynya observert nord for Grønland vinterstid i 2018

Daglig overvåking av sjøis har pågått siden 1979. I 2018 så man for første gang, siden starten av denne æraen, et område med åpent vann i sjøisen nord for Grønland vinterstid. Et slikt område kalles for "polynya". Polynyaen er omtalt i rapporten  European State of the Climate 2018 (engelsk).

Tags: